After Benjamin Hubert rebranded his studio to become LAYER a little over a year ago, the experience design studio has been anything but quiet. Rolling out projects like the GO wheelchair and the LABB watchband, the agency is already pushing boundaries in the realm of human centered design. Until now, what has remained quiet is the space where the magic happens. 

LAYER's new 3,500 sqft warehouse in Hackney, London resembles a gallery space more than anything. The white walls with colored deep-set display boxes show off projects to visitors and clients in an aesthetically pleasing way:

The workspaces are minimal with a few different collaborative rooms for designers to work and share ideas, including a mildly intimidating conference room.

Soft grey room dividers make the space able to accommodate various meeting types and sizes.

The workspaces definitely won't look this clean forever—these images are good vision board inspiration for when your studio starts looking cluttered though, I guess.

It's refreshing to see a studio display their industrial and furniture design work as as stand alone art pieces. On a slightly unrelated note, LAYER's muted color scheme is inspiring me to redecorate my primary color-centric apartment. 

_________________________

Benjamin Hubert is the Design Concept Jury Captain for the 2017 Core77 Design Awards.  There's still time left to apply and have your work reviewed by the influential industrial designer! Final Deadline is March 29, 2017.





Source link